Sammen om Fremtiden efter vold og negativ social kontrol

Et gruppeforløb for kvinder, som har oplevet vold og negativ social kontrol

Sammen om Fremtiden er et gratis 10-ugers samtalebaseret gruppeforløb til kvinder, der har været udsat for vold, og har, eller for nylig har haft, ophold på et krisecenter. Samtaletematikkerne i projektet har et fremadskuende fokus, med plads til at tale om alle de tanker, bekymringer, håb og drømme man kan have i overgangen fra krisecenter til egen bolig.
Bliv frivillig

Et fællesskab med fokus på livet efter volden

Når en kvinde flytter ind på et af landets krisecentre, så har hun taget et stort skridt på vejen mod et liv, der ikke længere er præget af nedbrydende og farlig vold. På krisecentret modtager hun hjælp til at bryde med den vold hun har været udsat for, og støtte til at tage næste skridt mod et nyt liv.

Undersøgelser viser, at mange kvinder får en bedre trivsel af at have ophold på krisecenter, men samtidig er tendensen også, at kvinderne oplever et dyk i deres trivsel, når de nærmer sig fraflytningen fra krisecentret og befinder sig i overgangen fra krisecenter til egen bolig. Bekymringer om fremtiden og tanker om hvordan det nye liv skal se ud, melder sig for alvor på banen i udslusningsfasen. Det er i denne fase, at Sammen om Fremtiden tilbydes som en afgrænset understøttende indsats, til det gode arbejde, som krisecentrene i forvejen gør.

Vi tilbyder et trygt og inkluderende frivilligdrevet kvindefællesskab, faciliteret gennem samtaler og samtalebaserede øvelser. Hos os er empowerment og spejling i fokus, og kvinderne får mulighed for at tale og sparre om emner som fx: den nye hverdag efter krisecenterophold, at møde omverden efter et voldeligt forhold, og at (re)etablere et kærligt eller blot neutralt forhold til egen krop.

Sammen om Fremtiden er opstartet i januar 2023, og indsatsen er udarbejdet i samarbejde med fagpersonale på krisecentre, kvinder, der har ophold på krisecentre, og kvinder, der tidligere har levet i voldelige forhold og har haft ophold på et krisecenter. Ydermere er Sammen om Fremtiden tilblevet med input og sparring fra fagpersoner og andre organisationer på området.

Hvem kan deltage?
Kvinder, der har, eller for nylig har haft ophold på et krisecenter, kan deltage. For at kunne deltage er det et krav, at kvinderne har brudt med den voldelige relation. Sammen om Fremtiden er ikke målrettet kvinder, der for nylig et flyttet ind på et krisecenter og befinder sig i en akut fase.

Derimod er det målrettet de kvinder, der har haft ophold på et krisecenter i en rum tid, og er begyndt for alvor at orientere sig mod at flytte i egen bolig. Herudover er det målrettet de kvinder, som for nyligt er fraflyttet et krisecenter og stadig befinder sig i en overgangsfase.

Hvert forløb er knyttet op på hvert sit krisecenter. Det vil sige, at de kvinder der visiteres ind i et forløb er kvinder, der bor eller for nylig har boet på det samme krisecenter.
Praktisk
  • Et 10-ugers forløb hvor gruppen mødes én gang i ugen á tre timer.
  • Der kan deltage op til 8-10 kvinder pr. gruppeforløb.
  • Et gruppeforløb faciliteres af tre dygtige frivillige med relevante faglige baggrunde. Alle har gennemført en frivilliguddannelse.
  • Sammen om Fremtiden forløbet er uden børnedeltagelse. Derfor er det et krav at krisecentrene kan facilitere børneaktiviteter i de tre timer om ugen, hvor det finder sted.
  • Der tilbydes et forløb på Sjælland og i region midtjylland i 2023 med ønske om udvidelse til flere byer og regioner i 2024. Forløbet er gratis for både krisecenter og kvinderne, der deltager.
  • Personalet på krisecentrene screener og visiterer kvinderne.

Bliv frivillig facilitator i SoS

Som facilitator i SoS er du med til at planlægge og facilitere et trygt kvindefællesskab for kvinder, der søger støtte, spejling og sparring i overgangen fra krisecenter til egen bolig. Sammen med to andre frivillige faciliterer du samtaler og samtalebaserede øvelser i et kvindefællesskab, med afsæt i et SoS materiale. I mødes i alt 10 gange á 3 timer, og forløbet foregår på et krisecenter. Du er frivillig i ca. 11 uger inkl. deltagelse i SoS-uddannelse, med en gennemsnitlig frivillig arbejdstid på ca. 5 timer i ugen.

Du kan blive facilitator i SoS hvis du:

  • Er over 23 år og har færdiggjort eller er i gang med en relevant uddannelse som fx psykologi, socialpædagog, socialrådgiver, mm.
  • Har erfaringer udi arbejdet med mennesker i udsatte positioner.
  • Kan afsætte i gennemsnit ca. 5 timer i ugen til dit frivillige arbejde i SoS inklusiv uddannelse, selve gruppeforløbet, supervision, evaluering, mm.
  • Er tålmodig, empatisk, rolig og nysgerrig i din tilgang til andre mennesker.
    I SoS er der et særligt øje for kvinder med minoritetsetnisk baggrund, som har oplevet vold og/eller negativ social kontrol. Dette kommer blandt andet til udtryk i de tematikker, som samtales omkring i SoS.

    Hør mere
    Vil du høre mere om SoS-projektet, eller er du i kontakt med nogle kvinder, som kunne have glæde af indsatsen, så kontakt projektleder for SoS Bianca Handberg.

    ‍Det er en fordel hvis du:

    • Har erfaring udi arbejdet med mennesker i udsatte positioner.
    • Har erfaring med målgruppen.
    • Har erfaring med at facilitere fællesskaber og har kendskab til gruppedynamikker.
    • Har erfaring med frivilligt arbejde.

    Vi har allerede hjulpet mange kvinder og har ambitioner om at nå mange flere.

    Trees Planted - Donate X Webflow Template
    290+
    Frivillige
    Acres Restored - Donate X Webflow Template
    60,400+
    Timers frivilligt arbejde
    Live Changed - Donate X Webflow Template
    73+
    Mentorforløb
    Animals Saved - Donate X Webflow Template
    980+
    WeCare Bags
    CO2 Tons Restored - Donate X Webflow Template
    309+
    Kvinder blomstret
    Ved at klikke på "Accepter", accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre webstedsnavigation, analysere webstedsbrug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores privatlivspolitik for mere information.